Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Shoper Inpost Kurier) już od 200,00 zł.

Producenci

Your Natural Side Olej z pestek dyni nierafinowany Organic

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 12,99 zł 12.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Producent: Your Natural Side
Kod produktu: 5903240784165

Opis

Your Natural Side Olej z pestek dyni nierafinowany Organic

Olej z pestek dyni przeznaczony jest do pielęgnacji skóry o obniżonej elastyczności, nierównomiernym kolorycie, suchej, łuszczącej się i zanieczyszczonej. Stosowany w profilaktyce skóry naczynkowej, rozstępów i trądziku.

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry problemowej, nadwrażliwej
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • wymagającej regeneracji i odżywienia
  • pozbawionej elastyczności
  • skóry suchej, szorstkiej, łuszczącej i pękającej
  • skóry głowy i włosów, przy nadmiernym wypadaniu włosów

Działanie:

  • odżywcze
  • łagodzące
  • przeciwstarzeniowe
  • nawilżające

Dynia (Cucurbita Pepo) bogata jest w witaminy C , D, A , E oraz cynk, beta karoten, lecytynę, a także pełnowartościowe jedno- i wielokrotnie nienasycone kwasy tłuszczowe, stanowi prawdziwą bombę odżywczą dla skóry oraz włosów. Wzmacnia barierę lipidową skóry, a także dogłębnie regeneruje oraz odżywia paznokcie, włosy oraz zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Zapobiega nadmiernemu wypadaniu włosów i stymuluje wzrost nowych. Ze względu na dużą zawartość witamin, polecana jest do pielęgnacji skóry naczynkowej. Potas działa oczyszczająco, przeciwzapalnie i łagodząco na cerę trądzikową, tłustą i łojotokową, a także z przebarwieniami. Cynk zapobiega powstawaniu zaskórników, przyspiesza gojenie się ran i zmniejsza widoczność blizn po trądzikowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry. Wygładzają istniejące zmarszczki i wyraźnie poprawiają elastyczność skóry. Odpowiednia do pielęgnacji skóry z rozstępami. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała np. popękanych rąk, łokci i pięt.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Cucurbita pepo seed oil; (Olej z pestek dyni nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Austria
  • Postać: płynny olej o orzechowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia
  • Posiada certyfikat Soil Association Organic

Dostępne opakowania:

  • 10ml pipeta
  • 50ml zakrętka
  • 1l zakrętka

Ciekawostki:

  • Olej z pestek dyni powstaje w wyniku tłoczenia na zimno wyłuskanych pestek dyni
  • Dynia pochodzi z północnych rejonów Ameryki Południowej i południowych rejonów Ameryki Północnej. W Europie uprawa dyni rozwinęła się na terenach dawnej Styrii, krainy geograficznej, która obecnie należy do Austrii i Słowenii
  • Wytłaczany z pestek dyni olej ma barwę ciemnozielono – brązową i jest nieodporny na ciepło
  • Potrzeba około 30 dyń, aby uzyskać 1 litr oleju
  • Olej z pestek dyni ma działanie lecznicze m.in. na układ krwionośny, układ pokarmowy, układ oddechowy, układ odpornościowy, itd., dlatego też zwany jest „zielonym złotem”

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl