Bestsellery
Your Natural Side Olej buriti
Your Natural Side Olej buriti
28,99 zł
Sylveco Rumiankowy żel do mycia twarzy
Sylveco Rumiankowy żel do mycia twarzy
18,99 zł 15,19 zł
szt.
Sylveco Lipowy płyn micelarny
Sylveco Lipowy płyn micelarny
19,99 zł
szt.
Your Natural Side Olej z Gorczycy Białej
Your Natural Side Olej z Gorczycy Białej
13,99 zł 9,09 zł
Your Natural Side Masło kawowe
Your Natural Side Masło kawowe
37,99 zł
Your Natural Side  Olej acai
Your Natural Side Olej acai
28,99 zł
Promocje
Pilaten Krem do depilacji - saszetka 10 g
Pilaten Krem do depilacji - saszetka 10 g
1,99 zł 1,50 zł
szt.
Skin79 Animal Mask - For Dry Monkey
Skin79 Animal Mask - For Dry Monkey
15,99 zł 13,59 zł
szt.
SKIN79 Fresh Garden Mask Glacial Water
SKIN79 Fresh Garden Mask Glacial Water
11,99 zł 10,19 zł
szt.
Vianek Normalizujący tonik do twarzy
Vianek Normalizujący tonik do twarzy
19,99 zł 15,99 zł
szt.
Vianek Łagodzący tonik - mgiełka do twarzy
Vianek Łagodzący tonik - mgiełka do twarzy
21,99 zł 17,59 zł
szt.
Sylveco Hibiskusowy tonik do twarzy
Sylveco Hibiskusowy tonik do twarzy
18,99 zł 15,19 zł
szt.
Producenci
Produkt dnia
Sylveco Hibiskusowy tonik do twarzy
Sylveco Hibiskusowy tonik do twarzy
18,99 zł 15,19 zł
szt.
Your Natural Side Witamina E
Your Natural Side Witamina E
29,99 zł
szt.

Your Natural Side Olej ze słodkich migdałów nierafinowany Organic

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 25,99 zł 25.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.85714
Kod produktu: 5903240784080
Pin It

Opis

Olej ze słodkich migdałów nierafinowany Organic

Olej ze słodkich migdałów jest wyjątkowo delikatny i lekki, polecany do pielęgnacji każdego typu skóry, nawet tej najbardziej wrażliwej. Nawilża, koi i pobudza proces odrodzenia komórek w zewnętrznych warstwach skóry.

Idealny do pielęgnacji:

  • delikatnej skóry dzieci
  • skóry wrażliwej
  • suchej i mocno wysuszonej
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • wymagającej ujędrnienia
  • skóry problemowej, łuszczącej się
  • suchych i zniszczonych włosów

Działanie:

  • łagodzące
  • nawilżające
  • przeciwstarzeniowe
  • ochronne

Migdałowiec zwyczajny (Prunus Amygdalus Dulcis) bogaty w witaminę A i E oraz B1, B2, B6 i D, łagodzi podrażnienia i uruchamia procesy odbudowy komórek w zewnętrznych warstwach skóry. Jest tak delikatny, że może być używany do pielęgnacji bardzo delikatnej skóry niemowląt i dzieci. W naturalny i łagodny sposób pielęgnuje ich skórę, pomaga w zwalczeniu ciemieniuchy, łagodzi po pieluszkowe podrażnienia skóry oraz zaczerwienienia. Polecany do pielęgnacji skóry z podrażnieniami słonecznymi, egzemą, łuszczycą, a także alergicznej. Obecność kwasu oleinowego sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających z utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia. Polecany jest do pielęgnacji przesuszonej skóry i włosów. Chroni przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek powodowanych suchością skóry, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu. Skutecznie zapobiega także pojawianiu się rozstępów np. podczas ciąży.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil; (Olej ze słodkich migdałów nierafinowany) lub (Olej ze słodkich migdałów rafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia
  • Posiada certyfikat Soil Association Organic (Olej ze słodkich migdałów nierafinowany 100%)

Dostępne opakowania:

  • 50ml nakrętka (nierafinowany)
  • 100ml nakrętka
  • 200ml nakrętka (rafinowany)
  • 1l nakrętka

Ciekawostki:

  • Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion owoców drzewa (krzewu) migdałowego odmiany słodkiej (Prunus amygdalus dulcis)
  • Migdałowiec zwyczajny pochodził pierwotnie z Azji Środkowej i Mniejszej. Obecnie rośnie również w Afryce Północnej, Azji Zachodniej, na Kaukazie oraz w Europie
  • W starożytności z drewna migdałowca robiono berła dla królów, wierzono bowiem, że posiada ono tajemniczą moc, która przechodzi na króla

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl