Bestsellery
Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel - żel aloesowy 99%
Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel - żel aloesowy 99%
34,99 zł 29,99 zł
szt.
Anwen Kokos i Glinka Maska do włosów niskoporowatych
Anwen Kokos i Glinka Maska do włosów niskoporowatych
39,99 zł 33,99 zł
szt.
Your Natural Side Masło kawowe
Your Natural Side Masło kawowe
37,99 zł
Promocje
EQuilibra BABY oliwka pielęgnacyjna
EQuilibra BABY oliwka pielęgnacyjna
26,99 zł 22,94 zł
szt.
EQuilibra BABY szampon do ciała i włosów
EQuilibra BABY szampon do ciała i włosów
19,99 zł 16,99 zł
szt.
Your Natural Side Mydło z czerwoną glinką
Your Natural Side Mydło z czerwoną glinką
19,99 zł 13,99 zł
szt.
EQuilibra BABY mydło do twarzy i rąk
EQuilibra BABY mydło do twarzy i rąk
19,99 zł 16,99 zł
szt.
Your Natural Side Mydło z zieloną glinką
Your Natural Side Mydło z zieloną glinką
19,99 zł 13,99 zł
szt.
Producenci

Your Natural Side Olej z pestek malin tłoczony na zimno

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 15,99 zł 15.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

Olej z pestek malin tłoczony na zimno

Olej z pestek malin wspomaga produkcję kolagenu, nawilża, wyrównuje koloryt skóry i przyspiesza regenerację naskórka. Przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, narażonej na długotrwałą ekspozycję słoneczną.

 

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry problemowej
  • zaczerwienionej
  • nadwrażliwej
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • pozbawionej elastyczności
  • skóry wymagającej natłuszczenia
  • włosów farbowanych

Działanie:

  • łagodzące
  • przeciwstarzeniowe
  • wyrównuje koloryt
  • ochronne
  • odżywcze
  • nawilżające

Malina właściwa (Rubus Ideus) zawiera silne przeciwutleniacze, które działają na skórę antybakteryjnie i antyseptycznie, chroniąc ją przed przebarwieniami. Polecana do pielęgnacji cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Zapobiega powstawaniu zaskórników oraz przyspiesza gojenie blizn. Nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E, wspomagają produkcję kolagenu i elastyny, pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się, zwiększając jędrność i elastyczność, a także redukując drobne zmarszczki. Dzięki dużej zawartości kwasu linolowego i alfa-linolenowego, wykazuje działanie rozjaśniające i hamujące produkcję melaniny, brązowego barwnika skóry, który produkowany w nadmiarze pod wpływem słońca powoduje tworzenie przebarwień. Wyrównuje koloryt skóry. Pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, absorbującego promieniowanie głównie w zakresie UVB i UVA. W praktyce nie ma dokładnie określonego faktora SPF, dlatego nie może być traktowana jako samodzielna ochrona podczas intensywnego kontaktu ze słońcem. Dzięki działaniu powlekającemu i filtrom UV, spowalnia proces utleniania oraz wypłukiwania się barwnika włosa, naturalnego i sztucznego. Wysoki poziom witaminy A nadaje jej wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne, odżywcze i regeneracyjne, dlatego polecana jest do pielęgnacji nawet najbardziej wrażliwej skóry, w tym alergicznej. Podnosi również odporność na zakażenia, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, a także przyśpiesza gojenie ran, oparzeń oraz odmrożeń. Nienasycone kwasy tłuszczowe (powyżej 80%), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Rubus ideaus Seed Oil; (Olej z pestek malin nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Chile
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym orzechowo – ziołowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia

Dostępne opakowania:

  • 10ml pipeta
  • 30ml zakrętka
  • 1l zakrętka

Ciekawostki:

  • Olej z pestek malin powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion maliny właściwej
  • Malina jest to krzew z rodziny Rosacea to charakterystycznych, czerwonych, słodkich i smacznych owocach jagodowych. W stanie dzikim występuje na znacznej części Azji oraz w niemal całej Europie, oprócz Portugalii i Islandii

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl