Bestsellery
Your Natural Side Olej z nasion rokitnika
Your Natural Side Olej z nasion rokitnika
31,99 zł 20,79 zł
Kwas hialuronowy - stężenie 1%
Kwas hialuronowy - stężenie 1%
28,99 zł
szt.
Your Natural Side  Olej acai
Your Natural Side Olej acai
28,99 zł
Promocje
Anwen Olej Werbena do włosów niskoporowatych
Anwen Olej Werbena do włosów niskoporowatych
29,99 zł 23,99 zł
szt.
Your Natural Side Olej awokado nierafinowany
Your Natural Side Olej awokado nierafinowany
14,99 zł 9,74 zł
Vianek regenerująca pomadka ochronna
Vianek regenerująca pomadka ochronna
11,00 zł 7,70 zł
szt.
Anwen Kokos i Glinka Maska do włosów niskoporowatych
Anwen Kokos i Glinka Maska do włosów niskoporowatych
39,99 zł 31,99 zł
szt.
Your Natural Side Olej z nasion rokitnika
Your Natural Side Olej z nasion rokitnika
31,99 zł 20,79 zł
Producenci

Your Natural Side Olej z nasion rokitnika

Your Natural Side Olej z nasion rokitnika
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 20,79 zł 31,99 zł 20.79
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

Olej z nasion rokitnika 

Olej z nasion rokitnika silnie nawilża, wzmacnia i regeneruje suche i osłabione włosy. Pielęgnuje skórę głowy. Idealny dla cery suchej, łuszczącej się, dojrzałej z oznakami starzenia. Łagodzi i uspokaja skórę problemową.

Idealny do pielęgnacji:

  • suchych, zniszczonych i osłabionych włosów
  • skóry głowy przy problemie wypadania włosów
  • nadmiernie przetłuszczającej się
  • cery suchej, odwodnionej, łuszczącej się
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • skóry wrażliwej i podrażnionej
  • problemowej

Działanie:

  • regenerujące
  • przeciwstarzeniowe
  • łagodzące
  • nawilżające

Rokitnik (Hippophae Rhamnoides) to prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6 oraz witamin z grupy B, jak również C, E, K i PP .Wykazuje szczególnie silne działanie regeneracyjne. Odżywia i wzmacnia nawet najbardziej suche, zniszczone i pozbawione blasku włosy, zapobiega ich wypadaniu i stymuluje wzrost nowych. Widocznie poprawia kondycję i koloryt cery. Przyspiesza gojenie blizn potrądzikowych, krost , rozstępów oraz poparzeń słonecznych. Opóźnia proces starzenia się skóry, zwiększa jędrność i elastyczność, a także widocznie redukuje zmarszczki. Jest bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu. Zawartość beta-karotenu chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Idealny do pielęgnacji wrażliwej cery trądzikowej, również z trądzikiem różowatym, a także problemowej skóry głowy nadmiernie przetłuszczającej się i objętej łupieżem. Witamina C uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne zmniejszając ich widoczność. Łagodzi stany zapalne skóry. Utrzymuje właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry, zapobiega nadmiernej utracie wody, a także nawilża najbardziej przesuszone partie ciała.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Hippophae Rhamnoides Seed Oil ; (Olej z nasion rokitnika nierafinowany 100%)
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym piżmowym zapachu oraz barwie intensywnie czerwono pomarańczowej
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia

Dostępne opakowania:

  • 30ml zakrętka
  • 1l zakrętka

Ciekawostki:

  • Występują dwie odmiany oleju rokitnikowego: tłoczony z nasion i wyciskany z owoców
  • Oferowany przez nas olej rokitnikowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion rokitnika zwyczajnego.
  • Nie barwi intensywnie skóry i może być stosowany bez rozcieńczenia. Swoje właściwości zawdzięcza najcenniejszym substancjom odżywczym, które zawarte są w ciemnych nasionach rokitnika
  • Rokitnik, to rozgałęziony krzew pochodzący z górzystych wybrzeży Azji i Europy. W Polsce występuje naturalnie tylko od wybrzeża Bałtyku po ujście Wisły na wschodzie
  • Na podstawie pięknej sierści koni karmionych rokitnikiem, nadano mu botaniczną nazwę Hippophae rhamnoides oznaczającą „drzewo, które sprawia, że konie lśnią”
  • Częściej spotykany olej wyciskany ze świeżych owoców rokitnika (żółtopomarańczowych jagód), posiada ciemnopomarańczową lub ciemnoczerwoną barwę i jest bardziej gęsty niż zimno tłoczony olej z nasion rokitnika. Może też barwić skórę, przez co poleca się jego rozcieńczenie przed użyciem

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl