Bestsellery
AVA Aktywator Młodości  Koenzym Q10
AVA Aktywator Młodości Koenzym Q10
19,50 zł
szt.
Your Natural Side Witamina E
Your Natural Side Witamina E
29,99 zł
szt.
Kwas hialuronowy - stężenie 1%
Kwas hialuronowy - stężenie 1%
28,99 zł
szt.
Kwas hialuronowy - stężenie 1,5%
Kwas hialuronowy - stężenie 1,5%
38,99 zł
szt.
Hagi Multikrem wakacje na Bali
Hagi Multikrem wakacje na Bali
49,99 zł
szt.
Promocje
NACOMI Peeling do ciała - świeże ciasto z papają
NACOMI Peeling do ciała - świeże ciasto z papają
28,99 zł 24,64 zł
szt.
Orientana Bio Henna Orzech Laskowy
Orientana Bio Henna Orzech Laskowy
27,99 zł 23,79 zł
Orientana Bio Henna Karmelowy Brąz
Orientana Bio Henna Karmelowy Brąz
27,99 zł 23,79 zł
Mydło Aleppo 55%
Mydło Aleppo 55%
37,99 zł 32,29 zł
szt.
NACOMI Peeling do ciała - miodowe gofry
NACOMI Peeling do ciała - miodowe gofry
28,99 zł 24,64 zł
szt.
NACOMI Peeling do ciała - lekki kokosowy tort
NACOMI Peeling do ciała - lekki kokosowy tort
28,99 zł 24,64 zł
szt.
Sylveco Hibiskusowy tonik do twarzy
Sylveco Hibiskusowy tonik do twarzy
18,99 zł 13,29 zł
szt.
Producenci

Your Natural Side Olej z nasion marchwi

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 13,99 zł 13.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

Olej z nasion marchwi nierafinowany

Olej z nasion marchwi nadaje się do pielęgnacji każdego typu cery, głownie skóry dojrzałej, przesuszonej i problematycznej . Polecany jest szczególnie dla osób narażonych na długotrwałą ekspozycję słoneczną. Można go stosować także do włosów, które zregeneruje. Wspaniale sprawdzi się również na paznokcie- wzmocni i odżywi płytkę paznokcia.

Idealny do pielęgnacji:

  • cery suchej, odwodnionej, wymagającej natłuszczenia
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • narażonej na długotrwałą ekspozycję słoneczną
  • problemowej z nadmierną produkcją sebum
  • suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci

Działanie:

  • nawilżające
  • przeciwstarzeniowe
  • ochronne
  • regenerujące
  • łagodzące

Marchew zwyczajna (Daucus Carota) utrzymuje właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry, zapobiega nadmiernej utracie wody oraz przywraca prawidłowe działanie gospodarki wodno – lipodowej, dzięki czemu odpowiednia jest do skóry odwodnionej, jak również z nadmierną produkcją sebum. To prawdziwe bogactwo retinolu (witamina A), a także witamin z grupy B, PP, C, H, K oraz E, którym zawdzięcza silne właściwości opóźniające proces starzenia się skóry, zwiększa jędrność i elastyczność, a także widocznie redukuje nawet głębokie zmarszczki. Jest bezpieczna dla wrażliwej skóry okolic oczu. Jest naturalnym specyfikiem chroniącym przed szkodliwym wpływem promieniowania UV (właściwości tych nie wykazuje macerat z korzenia marchwi). Posiada znacznie wyższy wskaźnik SPF niż olej jojoba, olej awokado czy masło shea, porównywalny do SPF oleju z pestek malin, jednak dokładna jego wartość nie jest znana. [1] Zawiera beta – , alfa – oraz gamma – karoten, dzięki którym znacznie przyspiesza proces opalania skóry, nadając jej naturalny złocisty blask. Zmniejsza ryzyko wystąpienia raka skóry. Naturalny retinol (witamina A), wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie łuszczycy, egzemy, blizn potrądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie poprawia koloryt skóry i niweluje przebarwienia oraz plamy słoneczne. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Daucus Carota (Carrot Tissue) Oil; (Olej z nasion marchwi nierafinowany 100%)
  • Rejon pochodzenia: Polska
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym drzewno – ziemistym słodkim zapachu oraz zabarwieniu od bursztynowego po pomarańczowo – brązowy
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia

Dostępne opakowania:

  • 10ml pipeta
  • 30ml zakrętka
  • 1l zakrętka

Ciekawostki:

  • Olej z nasion marchwi powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion marchwi zwyczajnej (dzikiej) Daucus Carota, występującej pospolicie na terenach Europy, Azji i Północnej Afryki
  • Warto zapamiętać, że tylko zimno tłoczony olej z nasion marchwi (nie macerat) posiada wymienione wyżej właściwości, zwłaszcza foto-ochronne porównywalne do zimno tłoczonego oleju z pestek malin
  • W przeciwieństwie do maceratu z korzenia marchwi, olej tłoczony z nasion nie barwi skóry oraz ubrań!

Opinie o produkcie (1)

10 kwietnia 2017

Używałam już wielu olejów marchwiowych ale każdy z nich barwił skóre i ubrania. Ten jest niesamowity. Wreszcie olej który moge stosować bez strachu że wybrudzi moje ubrania lub pościel. Szybko sie tez wchlania i nie pachnie źle. Polecam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl