Bestsellery
Celestin krem do twarzy
Celestin krem do twarzy
28,99 zł
szt.
Your Natural Side Woda Miętowa
Your Natural Side Woda Miętowa
21,99 zł 14,29 zł
Celestin balsam do ciała
Celestin balsam do ciała
22,99 zł
szt.
Orientana hydrokuracja z kurkumą
Orientana hydrokuracja z kurkumą
31,99 zł
szt.
Sylveco Naturalny Dezodorant Kwiatowy
Sylveco Naturalny Dezodorant Kwiatowy
28,99 zł
szt.
Biolaven Żel myjący do twarzy lawenda
Biolaven Żel myjący do twarzy lawenda
16,99 zł 13,59 zł
szt.
Promocje
Vianek Nawilżający tonik - mgiełka do twarzy
Vianek Nawilżający tonik - mgiełka do twarzy
18,99 zł 15,19 zł
szt.
Skin79 Rice Bubble Cleansing Mask
Skin79 Rice Bubble Cleansing Mask
18,99 zł 16,14 zł
szt.
Biolaven Żel myjący do twarzy lawenda
Biolaven Żel myjący do twarzy lawenda
16,99 zł 13,59 zł
szt.
Kwas hialuronowy - stężenie 1,5%
Kwas hialuronowy - stężenie 1,5%
38,99 zł 27,29 zł
szt.
Skin79 Animal Mask - For Angry Cat
Skin79 Animal Mask - For Angry Cat
15,99 zł 13,59 zł
szt.
Your Natural Side Olej moringa
Your Natural Side Olej moringa
21,99 zł 17,59 zł
Producenci

Your Natural Side Olej z Pestek Czarnego Bzu nierafinowany

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 15,99 zł 15.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.66667
Kod produktu: 20160705110042
Pin It

Opis

Olej z Pestek Czarnego Bzu nierafinowany

Olej z czarnego bzu jest idealny do pielęgnacji suchych i popękanych rąk, łokci, pięt oraz łuszczącej się skóry. Działa przeciwstarzeniowo i nawilżająco. Bezpieczny dla skóry okolic oczu oraz skłonnej do powstawania zaskórników.

Idealny do pielęgnacji:

  • cery suchej, łuszczącej się
  • wrażliwej, atopowej
  • dojrzałej, wymagającej ujędrnienia
  • tłustej, ze skłonnością do zaskórników

Działanie:

  • nawilżające
  • przeciwstarzeniowe
  • kojące
  • łagodzące

Czarny Bez (Sambucus Nigra) bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (80%), głównie linolowy i linolenowy, a także tokoferole, zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszczają skórę najbardziej przesuszonych partii ciała. Jest idealny do pielęgnacji popękanych rąk, łokci i pięt. Dodatkowo zwiększa przepuszczalność naskórka. Odżywia i regeneruje suche włosy. Działa kojąco na cerę zanieczyszczoną, zapobiegając powstawaniu zaskórników i czopowaniu ujść gruczołów łojowych. Odpowiedni do pielęgnacji skóry problemowej. Łagodzi podrażnienia wywołane m. in. promieniami słonecznymi i radioterapią. Przyspiesza regenerację skóry atopowej, łojotokowej, a także objętej trądzikiem.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI:Sambucus Nigra Seed Oil (Olej z pestek czarnego bzu nierafinowany 100%)
  • Rejon pochodzenia: Polska
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu i bursztynowym kolorze
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia

Dostępne opakowania:

  • 10ml pipeta
  • 50ml zakrętka
  • 1l zakrętka

Ciekawostki:

  • Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion bzu czarnego (ambucus nigra)
  • Bez czarny, to krzew osiągający wysokość do 10 m. Posiada drobne, białe promieniste kwiaty oraz fioletowo­czarne owoce o kulistym kształcie, we wnętrzu których znajdują się jajowate nasiona
  • Gatunek ten jest pospolity na terenie całej Polski. Pierwotnie pochodzi z terenów Europy, będących pod wpływem klimatu oceanicznego i suboceanicznego oraz zachodniej części basenu Morza Śródziemnego
  • Znany pod wieloma nazwami: dziki bez, bez lekarski, bez pospolity, bzowina, bzina, buzina, hyczka, hyćka
  • Gałązki, liście i owoce wydzielają nieprzyjemny, a kwiaty odurzający zapach
  • Wszystkie części rośliny zawierają w różnej ilości trujący glikozyd sambunigrynę, mimo to, znane jest szerokie zastosowanie tej rośliny w lecznictwie np. przeziębień, chorób reumatycznych i neurologicznych
  • Owoce nie nadają się do spożycia na surowo. Jednak z dojrzałych owoców można robić przetwory, a także susze
  • Dawniej sok z owoców czarnego bzu wykorzystywano do farbowania brwi i rzęs, podbarwiania win oraz farbowania jedwabiu na kolor oliwkowy

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl