Bestsellery
Sylveco Lipowy płyn micelarny
Sylveco Lipowy płyn micelarny
19,99 zł
szt.
Kwas hialuronowy - stężenie 1%
Kwas hialuronowy - stężenie 1%
28,99 zł
szt.
Sylveco Łagodząca zasypka do ciała
Sylveco Łagodząca zasypka do ciała
14,99 zł
szt.
Promocje
Anwen Kokos i Glinka Maska do włosów niskoporowatych
Anwen Kokos i Glinka Maska do włosów niskoporowatych
39,99 zł 31,99 zł
szt.
Your Natural Side Olej awokado nierafinowany
Your Natural Side Olej awokado nierafinowany
14,99 zł 9,74 zł
Vianek odżywcza pomadka ochronna
Vianek odżywcza pomadka ochronna
11,00 zł 7,70 zł
szt.
Vianek kojąca pomadka ochronna
Vianek kojąca pomadka ochronna
11,00 zł 7,70 zł
szt.
Producenci

Your Natural Side Olej ryżowy oczyszczony

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 17,99 zł 17.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.75
Kod produktu: 5903240784462
Pin It

Opis

Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy chroni skórę i włosy przed czynnikami zewnętrznymi, nawilża i łagodzi podrażnienia. Polecany do cery suchej, wrażliwej, dojrzałej oraz narażonej na długotrwałą ekspozycję słoneczną. Idealny do masażu.

Idealny do pielęgnacji:

  • cery dojrzałej z oznakami starzenia
  • wymagającej dogłębnego nawilżenia
  • skóry problemowej, podrażnionej
  • bardzo wrażliwej
  • suchych i zniszczonych włosów
  • skóry głowy, przy nadmiernym wypadaniu włosów

Działanie:

  • przeciwstarzeniowe
  • wyrównujące koloryt skóry
  • łagodzące
  • nawilżające
  • ochronne

Ryż siewny (Oryza Sativa) dzięki bardzo dużej zawartości witaminy E i tokotrienoli, a przede wszystkim gamma-oryzanolu, który jest aż 10 razy silniejszym antyoksydantem niż witamina E, hamuje procesy starzenia się skóry, pobudza produkcję kolagenu i elastyny, niweluje zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowych. Poprawia koloryt skóry, wyraźnie ją rozjaśniając i rozświetlając. Niweluje plamy, cienie obrzęki, zmiany. Zmniejsza plamy starcze. Hamuje produkcję melaniny podczas wystawienia skóry na słońce – tym samym zapobiegając powstawaniu nowych przebarwień. Może być stosowany jako roślinny odpowiednik lanoliny, bo tak jak ona ma działanie przeciwzapalne i kojące. Doskonale sprawdzi się w pielęgnacji także skóry tłustej. Dogłębnie ją nawilży oraz dostarczy jej niezbędnych kwasów tłuszczowych, nie powodując przetłuszczenia skóry i zatykania porów. Stosowany regularnie zapobiega powstawaniu zaskórników oraz redukuje zmiany trądzikowe. Chroni przed promieniami UV, posiada naturalny filtr SPF 2-4, zapobiegając zmianom nowotworowym wywoływanym przez słońce (czerniak). Włosom dostarcza kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6, tokotrienoli i inozytolu, które nie tylko świetnie odżywiają , nawilżają oraz ochraniają strukturę włosa, ale też zapobiegają przedwczesnemu siwieniu. Wcierany w skórę głowy wzmacnia cebulki, niweluje problem nadmiernego wypadania włosów oraz stymuluje ich wzrost. Skwalen, nienasycone kwasy tłuszczowe oraz fitosterole regulują gospodarkę wodną skóry, hamują parowanie wody z jej powierzchni (powstrzymują transepidermalną utratę wody), zapobiegając wysuszaniu skóry.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: : Oryza Sativa (Rice) Bran Oil; (Olej Ryżowy rafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Postać: płynny bezzapachowy olej
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 6 miesięcy od otwarcia

Dostępne opakowania:

  • 100ml nakrętka
  • 1l nakrętka

Ciekawostki:

  • Olej ryżowy uzyskuje się z otrąb (łusek) nasion ryżu siewnego
  • Ryż siewny (Oryza sativa) jest to jednoroczna roślina zbożowa pochodząca z Azji Południowo – Wschodniej. Dawniej nazywana trawami
  • Łuski ryżowe, to odpady stanowiące około 8% nieprzetworzonych ziaren
  • Wytłaczanych z nich olej, jest jednym z najzdrowszych olejów roślinnych. Zawiera jedynie 15-20 proc. tłuszczu

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl