Bestsellery
ALOESOVE Żel myjący do twarzy
ALOESOVE Żel myjący do twarzy
20,99 zł
szt.
Promocje
Biała Agafia - Łopianowy szampon do włosów
Biała Agafia - Łopianowy szampon do włosów
11,99 zł 8,99 zł
szt.
Biała Agafia - Łopianowy balsam do włosów
Biała Agafia - Łopianowy balsam do włosów
12,99 zł 9,74 zł
szt.
Vianek kojąca pomadka ochronna
Vianek kojąca pomadka ochronna
11,00 zł 7,70 zł
szt.
NACOMI Krem Do Rąk - Świeże ciasto z Papają
NACOMI Krem Do Rąk - Świeże ciasto z Papają
20,99 zł 16,79 zł
szt.
NACOMI Krem Do Stóp - Zielony Ogórek
NACOMI Krem Do Stóp - Zielony Ogórek
21,99 zł 17,59 zł
szt.
Producenci

Your Natural Side Olej różany nierafinowany

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 17,99 zł 17.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.78286
Kod produktu: 5903240784103
Pin It

Opis

Olej różany nierafinowany

Olej różany przeznaczony jest do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i dojrzałej. Polecany w profilaktyce skóry naczynkowej, z przebarwieniami, zmarszczkami i rozstępami. Pielęgnuje skórę po długotrwałej ekspozycji słonecznej.

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry przesuszonej, nadwrażliwej
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • podrażnionej działaniem promieni UV i radioterapią
  • problemowej, zaczerwienionej
  • suchych i zniszczonych włosów oraz paznokci 

Działanie:

  • przeciwstarzeniowe
  • regenerujące
  • wyrównujące koloryt skóry
  • łagodzące
  • kojące
  • nawilżające

Dzika róża (Rosa Canina) bogata jest w witaminy A i E oraz wysoka zawartość kwasów tłuszczowych m. in. kwasu linolowego, palmitynowego, oleinowego, które odpowiadają za zatrzymanie tzw. „zegara biologicznego”. Regenerują barierę hydrolipidową naskórka oraz pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jędrność i elastyczność skóry, a także redukując drobne zmarszczki. Polecana do pielęgnacji skóry z rozstępami. Duża zawartość witaminy C wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn po trądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia oraz brunatne plamy, bruzdy i blizny (także pooperacyjne), zmniejsza widoczność piegów. Uszczelnia naczynia krwionośne i zapobiega powstawaniu tzw. „pajączków”. Wyrównuje koloryt cery. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Działa antybakteryjnie i antyseptycznie, dodatkowo chroniąc skórę przed przebarwieniami. Polecana do pielęgnacji cery problemowej: trądzikowej, z egzemą, łuszczycą i bardzo przesuszonej. Zapobiega powstawaniu zaskórników oraz przyspiesza gojenie blizn po trądzikowych. Kwas retinowy ma również zastosowanie w leczeniu łysienia plackowatego. Łagodzi podrażnienia skóry wywołane promieniami słonecznymi i radioterapią. Zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy rogowej skóry. Bardzo dobrze natłuszcza skórę nawet najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil; (Olej różany nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Postać: płynny olej o pomarańczowo-różowym zabarwieniu. Uwaga: olej może delikatnie barwić skórę (podobnie jak olej marchewkowy).
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia

Dostępne opakowania:

  • 10ml pipeta
  • 50ml spray

Ciekawostki:

  • Olej różany powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion dzikiej róży (Rosa Canina)
  • Nazywany jest „olejem młodości”, dzięki jego silnym właściwościom nawilżającym, antyseptycznym i przeciwstarzeniowym
  • Występuje na umiarkowanych i ciepłych obszarach półkuli północnej. Można ją spotkać prawie w całej Europie, w Afryce Północnej, na Wyspach Kanaryjskich, na Maderze, w Azji, rozprzestrzeniła się także w Australii i Nowej Zelandii. W Polsce jest gatunkiem pospolitym

Opinie o produkcie (3)

3 grudnia 2015

"olej o zapachu charakterystycznym dla owoców dzikiej róży" Jakoś mój olejek nie posiada takiego zapachu. Nie wiem, co wy dajecie w tych buteleczkach, ale na pewno nie jest to oryginalny nierafinowany olejek.

23 lipca 2016

Okropnie żółci skórę, nawet mocno rozcieńczany. Miałam inne oleje z dzikiej róży (nieraf., zimnotłocz.) i ten się od nich różni. Coś poszło nie tak w procesie usuwania zapachu, olej stracił właściwości. Jest bardziej tępy, suchy, źle się rozprowadza no i ten kolor. Nie da się go używać. Atomizer w dużym opakowaniu ciągle się zacina i jest wiecznie brudny. Nie polecam tej marki.

23 marca 2017

Wreszcie spotkałam olej 100% nierafinowany, surowy, nieprzetworzony żadnymi procesami. Kolor jest bardzo intensywny dlatego zawsze mieszam go z olejem jojoba również tej marki (polecam). Opakowanie 10 ml z pipetą jest bardzo wygodne i ułatwia stosowanie. Zużyłam już 2 buteleczki i już zamówiłam trzecią.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl