Bestsellery
Pilaten Pila Girl maska pod oczy z kolagenem
Pilaten Pila Girl maska pod oczy z kolagenem
3,99 zł 1,99 zł
szt.
Kwas hialuronowy - stężenie 1%
Kwas hialuronowy - stężenie 1%
28,99 zł
szt.
Celestin krem do rąk
Celestin krem do rąk
19,99 zł 15,99 zł
Kamień Ałun
Kamień Ałun
10,99 zł
Kwas hialuronowy - stężenie 1,5%
Kwas hialuronowy - stężenie 1,5%
38,99 zł
szt.
Your Natural Lips Masło do ust z olejem makadamia
Your Natural Lips Masło do ust z olejem makadamia
9,99 zł 6,99 zł
szt.
Your Natural Lips Masło do ust z olejem awokado
Your Natural Lips Masło do ust z olejem awokado
9,99 zł 6,99 zł
szt.
Your Natural Lips Masło do ust z olejem kawowym
Your Natural Lips Masło do ust z olejem kawowym
11,99 zł 8,39 zł
szt.
Promocje
Your Natural Lips Maska-Serum całonocne do ust
Your Natural Lips Maska-Serum całonocne do ust
12,99 zł 9,09 zł
szt.
Your Natural Lips Masło do ust z olejem awokado
Your Natural Lips Masło do ust z olejem awokado
9,99 zł 6,99 zł
szt.
Vianek kojąca pomadka ochronna
Vianek kojąca pomadka ochronna
11,00 zł 7,70 zł
szt.
Vianek Nawilżający krem do rąk
Vianek Nawilżający krem do rąk
17,99 zł 14,39 zł
szt.
NACOMI Krem Do Rąk - Odżywczy
NACOMI Krem Do Rąk - Odżywczy
14,50 zł 11,60 zł
szt.
NACOMI Krem Do Rąk - Świeże ciasto z Papają
NACOMI Krem Do Rąk - Świeże ciasto z Papają
20,99 zł 16,79 zł
szt.
Vianek odżywcza pomadka ochronna
Vianek odżywcza pomadka ochronna
11,00 zł 7,70 zł
szt.
Producenci
Produkt dnia

Your Natural Side Gliceryna roślinna 100% naturalna (bez oleju palmowego)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 15,99 zł 15.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Your Natural Side Gliceryna roślinna 100% naturalna (bez oleju palmowego) 100 ml

Gliceryna (glicerol) posiada zdolność wiązania wody w skórze, co umożliwia zachowanie prawidłowego stopnia nawilżenia. Wspomaga odnowę oraz zapobiega rogowaceniu naskórka. Jest odpowiednia do pielęgnacji cery problemowej, zanieczyszczonej, ze skłonnością do powstawania zaskórników, jak również suchej i bardzo wrażliwej. Wykazuje właściwości chłodzące, dzięki czemu wykorzystywana jest w preparatach łagodzących swędzenie, wysypki i inne podrażnienia. Posiada też naturalny niewysoki filtr słoneczny. Zapobiega powstawaniu pierwszych zmarszczek. Jest doskonałą bazą dla złożonych kosmetyków naturalnych (również domowej roboty). Stosowana w kosmetykach do pielęgnacji włosów, zapobiega puszeniu, podkreśla naturalne kręcenie się i falowanie włosów. Zalecane stężenie w kosmetyku, przy którym osiąga się najlepsze nawilżenie to 5 – 15%.

Idealna do pielęgnacji:

  • skóry suchej, wrażliwej
  • zniszczonej, wymagającej regeneracji
  • dojrzałej, z oznakami starzenia
  • problemowej, zanieczyszczonej
  • po nadmiernej ekspozycji słonecznej
  • kręconych, puszących się włosów

Działanie:

  • nawilżające
  • wiążące i pochłaniające wodę
  • regeneracyjne
  • łagodzące

Stosowanie:

  • wzmocnienie działania kremu / balsamu / olejku – kilka kropel gliceryny zmieszaj w dłoni razem z ulubionym kremem / balsamem / olejem, a następnie delikatnie wklepuj w skórę (zalecana koncentracja w kosmetyku – od 5% – 10%)
  • jako serum do paznokci – zmieszaj glicerynę z ulubionym olejem (np. z dzikiej róży) w zalecanych powyżej proporcjach, a następnie wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie
  • jako naturalny emulgator, który umożliwia dodawanie olejów do kosmetycznych formulacji
  • jako naturalny stabilizator i konserwant wykorzystywany w kosmetykach domowej roboty

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Glycerin & Aqua (Gliceryna roślinna 99,8%, woda)
  • Kraj pochodzenia: Niemcy
  • Postać: bezbarwny i bezzapachowy gęsty (żelowy) płyn
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temp. nie wyższej niż 25°C
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowanie:

  • 100ml butelka szklana z nakrętką


Ciekawostki:

  • Gliceryna roślinna powstaje w wyniku działania na oleje/ masła roślinne (np. sojowy, kokosowy, masło shea) wodą w specjalnych warunkach ciśnienia i temperatury. W wyniku czego, następuje rozszczepienie wiązań kwasu tłuszczowego i jego połączenie z wodą.
  • Z chemicznego punktu widzenia jest to alkohol, który rozpuszcza się w wodzie i innych alkoholach. Nie rozpuszcza się w tłuszczach, ale może rozpuszczać niektóre tłuszcze. Dzięki tym właściwościom, gliceryna jest powszechnie stosowana jako naturalny emulgator, który umożliwia dodawanie olejów do kosmetycznych formulacji.
  • Jest naturalnym stabilizatorem i konserwantem wykorzystywanym w kosmetykach domowej roboty.
  • Stosowanie gliceryny na skórę samodzielnie bez jej rozcieńczenia, może doprowadzić do wysuszenia skóry, z powodu silnych właściwości do pochłaniania wody z otoczenia (również ze skóry), dlatego zaleca się stosowanie gliceryny w stężeniu 5 – 15%, gdyż w tym przedziale, wykazuje ona najlepsze właściwości nawilżające.
  • Posiada słodki smak. Wykorzystywana jest również w kuchni np. w celu usunięcia kwaśności, lub goryczy, a także w pastach do zębów domowej roboty.
  • Mitem jest, że gliceryna zapycha! Pomimo żelowej, ciężkiej konsystencji, jest bezpieczna do stosowania przez osoby borykające się z problemami trądziku oraz zaskórników, gdyż jest niekomedogenna!
  • Należy pamiętać, aby ograniczyć stosowanie kosmetyków z gliceryną w warunkach bardzo suchego i gorącego powietrza (również podczas termicznej stylizacji włosów, lub wizyty w solarium).
  • Nie poleca się stosowania kosmetyków o wysokim stężeniu gliceryny, w pielęgnacji włosów farbowanych, gdyż w skrajnych przypadkach, może ona odbarwić włosy.

*źródło: www.yournaturalside.eu

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl